Mobile

PUBG Mobile je mobilna igra sa najvišom zaradom u 2020. godini

FOTO: Tencent

Iako možda nekima PUBG zvuči kao fenomen koji se pojavio 2020. godine i ubrzo izgubio na popularnosti, igra je i dalje izuzetno popularna u svojoj mobilnoj verziji za PC.

PUBG Mobile je čak toliko popularan da je zauzeo prvo mesto na listi igara sa najvećom zaradom u 2020. godini. PUBG Mobile, zajedno sa kineskom verzijom “Game for Peace” je u periodu od 1. januara do 14. decembra 2020. ostvario profit od čak 2,6 milijarde dolara. Kako otkriva analitička agencija Sensor Tower, to je rast od čak 64% u odnosu na isti period 2019. godine.

PUBG Mobile je potpuno besplatna igra, tako da je sav profit ostvaren kroz mikrotransakcije u igri. Ovoj povećanoj zaradi doprinela je pandemija korona virusa, zbog koje su mnogi bili primorani na boravak u kući i samim tim su se više igrali. Zarada koju je ova igra ostvarila u prošloj godini bi mogla biti još veća, da nije zabranjena u Indiji, drugom najvećem tržištu za PUBG Mobile posle Kine. Tenzije između Indije i Kine dovele su do raznih sankcija i zabrana, a među njima se našla i ova u kojoj je onemogućeno da se PUBG Mobile preuzme i igra.

Nije samo ovaj naslov uživao veliku popularnost, već i ostale mobilne igre, tako da je u prošloj godini čak 5 igara ostvarilo provit veći od milijardu dolara. Na drugom mestu liste igara sa najvećom zaradom nalazi se Honor of Kings(2,5 milijarde), sledi Pokemon GO sa 1,2 milijarde, i potom Coin Master i Roblox koji su zaradili po 1,1 milijardu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top