PC

Steam u 2021. godinu ušao sa novim rekordom po broju korisnika

FOTO: Valve

Gejming platforma Steam još jednom je oborila sopstveni rekord, ovoga puta sa preko 25 miliona istovremenih korisnika. U aprilu prošle godine, Steam je postavio novi rekord za broj igrača koji je na platformi u istom trenutku. Valve-ova platforma je tada skupila preko 24 miliona igrača a danas je uspela da prebaci taj broj. 

Neki od najigranijih naslova su Valve hitovi CS:GO i Dota 2, a prati ih i igra koja je pokrenula battle royale žanr PUBG. Cyberpunk 2077, koji je nedavno izašao, nalazi se na četvrtom mestu, a posle njega sledi već dobro poznati Grand Theft Auto 5. U prvih deset najigranijih naslova mesto su našli Rust, Rainbow Six Siege, a Valve klasik, Team Fortress 2 se nakon 13 godina i dalje nalazi među najpopularnijim igrama. Prošlogodišnji Football Manager 2020 i ARK: Survival Evolved su poslednje igre koje su se progurale u vrh najigranijih naslova. 

Posmatraćemo ovih dana kako se cifre kreću jer postoji mogućnost da broj korisnika preraste i 25 miliona jer je trenutno 25.418.674 igrača na platformi. Čini se da će i 2021. biti još jedna uspešna godina za gejming.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top