PC

Stigle prve tužbe na adresu CD Projekt Red

FOTO: CD Projekt Red

Nova godina ne počinje veselo za CD Projekt. Šuškalo se, nakon izlaska igre Cyberpunk 2077, da će neki investitori pokrenuti postupak protiv kompanije zbog lažnog predstavljanja stanja u kome se igra nalazi, a jedna takva tužba je zvanično pokrenuta.

Advokatska firma sa sedištem u Njujorku, Rosen Law Firm, podnela je 24. decembra tužbu protiv CD Projekt RED. Tužba je podneta u ime investitora koji su kupili akcije studija u SAD u periodu od 16. januara do 17. decembra 2020. Investitori žele da nadoknade štetu prema saveznim zakonima o hartijama od vrednosti.

U tužbi se navodi da CD Projekt nije otkrio da Cyberpunk 2077 nije bio igriv na Xbox i Sony konzolama trenutne generacije zbog ogromnog broja bagova, pozivajući se na nedavnu odluku kompanije Sony da povuče igru sa svoje prodavnice i politiku Microsoft-a da pruži puni povrat novca kupcima, kao glavne razloge tužbe.

Dan kasnije, CD Projekt je potvrdio da je primio obaveštenje o tužbi, i u zvaničnoj izjavi objasnio da kompanija namerava da se snažno brani. Predstavnici kompanije su izjavili da će preduzeti energične mere kako bi se odbranili od ovakvih tužbi i dodali da tužba ne navodi cifru koja bi zadovoljila ‘’povređenu’’ stranu.

Uprkos kontroverzama, Cyberpunk je do sada uspeo da proda više od 13 miliona primeraka, činjenica sa kojom je studio pokušao da umiri investitore. Iako je igra izašla sa dosta problema, CD Projekt nastavlja da ažurira i ispravlja greške u igri, a prvi veliki peč se očekuje ovog meseca dok je u februaru studio najavio sledeći.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top