PC

Kreatori Jedi: Fallen Order rade na novom originalnom projektu

FOTO: Respawn Entertainment

Nakon uspeha Star Wars Jedi: Fallen Order naslova, EA-ov studio je krenuo da radi na još jednoj intelektualnoj svojini (IP). Interesantan oglas je osvanuo na vebsajtu kompanije u kome traže generalnog softverskog inženjera za tim koji će se baviti kreiranjem novog IP-a. Objava je trenutno izbrisana ali nije otkrivala mnogo informacija o samom projektu, osim reference na ‘’nove, praktične tehnologije koje će omogućiti da naše avanture traju zauvek’’. Šta god to značilo, zvuči da ćemo da dobijemo jedan od onih ‘’igre kao usluga’’ naslova.

Ovo bi postala druga intelektualna svojina koju je Respawn kreira nakon Titanfall serijala. Apex Legends jeste odvojena igra ali tehnički pripada istom Titanfall brendu. Prošlog leta, Respawn je izjavio da ne radi na novim naslovima vezanim za Titanfall, jer se njihov tim odgovoran za pucačine fokusira na održavanje Apex Legends-a. Betl Rojal igra je uspela da od februara 2019. do oktobra privuče više od 70 miliona korisnika, a EA veruje da će igra uskoro preći $1 milijardu ukupnih prihoda.

Respawn je verovatno dobio odrešene ruke za rad na novom IP-u nakon uspeha Star Wars igre Jedi: Fallen Order koja je iniciajlno trebala da proda između 6 i 8 miliona kopija do kraja fiskalne 2019, međutim već u prvih mesec dana prodato je osam miliona primeraka. Studio je dokazao da zna da napravi kvalitetne igre u različitim žanrovima, a vole i da eksperimentišu sa novim idejama, poput Medal of Honor VR naslova, tako da se nadamo da će budući naslov ostati veran tradiciji.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top