Nintendo Switch

Nintendo kupio developera Next Level Games, odgovornog za Luigi’s Mansion 3

Praksa kupovine manjih studija nastavlja se i ove godine, a Nintendo je odlučio da prisvoji kanadski studio Next Level Games koji je radio na Luigi’s Mansion 3 igri. Developeri su pored ovog naslova radili i na Metroid Prime Federation Force, Luigi’s Mansion 2: Dark Moon i Captain America Super Soldier.

U saopštenju za štampu, predstavnici Nintenda su izjavili da će ova akvizicija imati samo mali efekat na Nintendove rezultate u ovoj fiskalnoj godini. Kupovina će biti finalizirana 1. marta ove godine. Završetak akvizicije će osigurati dostupnost Next Level Games razvojnih sektora Nintendu, kao što su razvojna ekspertiza, i olakšati komunikaciju između timova u NLG i Nintendovog razvojnog tima čime če se poboljšati brzina i kvalitet razvoja jednog naslova.

Baš kao i konkurencija, Nintendo prati trend koji su postavili Xbox i Sony, i planira da se još bolje poveže sa studijima koji godinama nezavisno rade na Nintendo franšizama. Da li je ovo dovoljno da skromna konzola drži korak sa PlayStation 5 i Xbox Series X/S gigantima? Broj prodatih primeraka i predviđanja za 2021. godinu pokazuju da jeste.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top