Nintendo Switch

Switch bi mogao biti najprodavanija konzola 2021. godine zahvaljujući dolasku Pro modela

Kako najavljuju Microsoft i Sony, nestašica next-gen konzola će se privesti kraju do marta ove godine, kada će na tržištu biti dovoljno PS5 i Xbox Series konzola za kupovinu. Međutim, analitičari predviđaju da i pored toga one neće biti najprodavanije konzole u 2021. godini.

Analitičari su uvereni da će u ovoj godini najprodavanija konzola biti Nintendo Switch, koji će koristiti zalet i popularnost stečenu u prethodnim mesecima. NPD Grupa, Ampere, GameIndustry.biz i brojne druge kompanije veruju da će Switch u narednih 12 meseci biti prodat u oko 24 miliona primeraka, dok bi PS5 i Xbox Series mogli biti prodati u 25 miliona primeraka, ali kombinovano.

Podsećamo, Nintendo Switch je obeležio 2020. godinu, a bio je i najprodavanija konzola u novembru, mesecu koji prati početak prazničnih kupovina i Crnog petka. Dodatni povod za povećanje prodaje u ovoj godini biće i Switch Pro model, sa boljim performansama od klasičnog i Lite izdanja, a prema glasinama doneće i podršku za 4K prikaz tokom igranja.

Nintendo Switch će još dugo ostati popularna i pristupačna prenosiva konzola, zbog čega bi lako mogao oboriti neke rekorde po ukupnoj prodaji hardvera. Za to ima 3-4 godine, koliko šef ove japanske kompanije veruje da će konzola ostati aktuelna pre nego što je zameni nova.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top