Nintendo Switch

Predstavnici kompanije Nintendo su se “ubili od smeha” kada je Microsoft pokušao da ih kupi

Kompanija Microsoft nije tek u skorijoj budućnosti počela kupovati velike kompanije poput ZeniMaxa i Bethesda, već je taj apetit imala i decenijama ranije.

U jednom momentu, tokom 2000. godine, Microsoft je pokušao da kupi japanskog giganta Nintendo. Očigledno, to im nije pošlo za rukom, ali taj razgovor nije prošao kao većina ostalih.

Bob MekBrin je za Bloomberg govorio o ranim pokušajima kompanije Microsoft da se proširi u gejming industriji, gde je otkrio da je postojalo dosta pokušaja. Electronic Arts je dobio ponudu koju je odbio prostim “Ne, hvala”, dok su čelnici Nintenda potpuno drugačije reagovali.

Kako se navodi u članku, predstavnici japanske kompanije su se “ubili od smeha” kada su čuli da Microsoft želi da ih kupi. MekBrin navodi da to nije slatki smeh, već da je ismevanje ponude trajalo celih sat vremena tokom sastanka.

Suma sa kojom je Microsoft tada prišao je nepoznanica, ali je Nintendo ponudu na takav način odbio iz drugih razloga, pre svega zbog uspeha koji je ostvarivao i velikih planova, dok je Microsoft tada tek počinjao biznis sa velikim igrama. Jedini studio koji je pre 20 godina kompanija iz Redmonda uspela da kupi je sadašnji Bungie, sa kojim je nastao kultni Halo serijal.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top