PlayStation 4

Ghost of Tsushima fanovi prikupili 260.000$ za renovaciju pravog japanskog ostrva

Ovakve priče se ne viđaju često, ali svaki put je prijatno čuti ih.

Prošlogodišnja Playstation ekskluziva Ghost of Tshushima privukla je fanove još bliže turbulentnoj istoriji Japana, a motivisala ih je i da pomognu renovaciju jednog ostrva.

Nakon što je razorni tajfun krajem prošle godine srušio Torii kapiju u jednom šintoističkom svetlištu na Tsushima ostrvima, sveštenik Juriči Hirajama je pokrenuo prikupljanje donacija zarad obnove kapije.

Kampanja prikupljanja novca završena je sa sakupljenih 260.000 dolara, 540% više od potrebne sume. Zanimljivo je to da najveći broj donacija, njih preko 2000 dolazi od strane fanova igre Ghost of Tsushima. Sveštenik koji je pokrenuo akciju je zadovoljan odzivom fanova i obećao je da će na obnovljenoj kapiji biti ugravirano ime svih ljudi koji su donirali preko 10.000 jena, što je oko 100 dolara.

Što se tiče igre Ghost of Tsushima, ona se odlično prodaje, a studio Sucker Punch već radi na nastavku, ako je verovati listinzima za posao.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top