PC

Poljska agencija za zaštitu potrošača započela istragu nad CD Projekt zbog Cyberpunk 2077

FOTO: CD Projekt

Problemi za CD Projekt ne prestaju. Kao rezultat lošeg lansiranja i niskih performansi Cyberpunk 2077 je uklonjen sa Playstation prodavnice, investitori su podneli tužbu, a sada je i cela kompanija pod istragom.

Kako prenose lokalne novine Dziennik.pl, agencija za zaštitu potrošača iz Poljske je pokrenula istragu nad kompanijom CD Projekt zbog ceha za Cyberpunk 2077. Agencija će pratiti proces rada na ispravkama i rezultat njihovog dolaska, odnosno da li će rešiti tehničke probleme koji su prisutni na PS4 i Xbox One verzijama.

CD Projekt će morati da objasni razlog za probleme koji su prisutni, i da izda planove vezane za budući period po pitanju ispravki i povraćaja novca nezadovoljnim igračima. CD Projekt je najveću grešku načinio time što je zabranio recezentima da igraju PS4 verziju igre, već je bila dostupna samo PC verzija. Time je igračima servirana potpuno drugačija priče, i zbog toga se sada trpe posledice.

Pored gore spomenute tužbe, ova agencija za zaštitu potrošača može kazniti CD Projekt sa 10% novca od godišnjeg prihoda, što je ogromna suma za ovu kompaniju, pogotovu pošto se Cyberpunk 2077 dobro prodaje i za manje od mesec dana je zaradio preko 600 miliona dolara.

Pratićemo razvoj ove problematične situacije, ali za sada sve izgleda kao da se poljskoj kompaniji ne piše svetli period, čak i kada ispravi sve probleme koji trenutno muče igru.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top