PC

Steam u 2020. godini imao 120 miliona mesečno aktivnih korisnika

Valve se priseća 2020. godine, koja je bila rekordna po mnogim stvarima, i dovela je do značajno porasta korisnika na Steam platformi.

U zvaničnoj objavi vezanoj za proteklu godinu, otkriveno je da su mnogi rekordi oboreni i to za dosta, što se delom pripisuje aktuelnoj pandemiji korona virusa i zatvaranju.

Steam je dostigao novi rekord po pitanju mesečno aktivnih korisnika, čak 120,4 miliona, dok je rekodni broj dnevnih korisnika bio 62,6 miliona. Broj kupljenih igara je za 21% veći u odnosu na 2019. godinu, a u prošlih 365 dana je načinjeno čak 2,6 miliona prvih kupovina.

VR igranje je takođe dostiglo nove visine, sa porastom prodaje ovih igara za čak 71 procenat, gde najviše zasluga ima Half-Life: Alyx, koji čini 39% prodatih VR naslova. Valve će se potruditi da Steam blista i tokom 2021., sa planovima da uvede neke novine, kao i da se proširi na Kinu, gde će biti prisutan kao nezavisna platforma u odnosu na ostatak sveta.

Ako se po jutru dan poznaje, ovo je onda još jedna uspešna godina pred ovom platformom, pošto je odmah na početku godine oboren rekord po istovremenom broju korisnika.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top