PC

Activision-Blizzard u 2021. godini vredi 72 milijarde dolara

FOTO: Activision-Blizzard

Activision-Blizzard je 2021. započeo sa prilično dobrim uspehom, pogotovu u odnosu na kraj 2019. godine. Vrednost kompanije i njenih akcija dostigla je rekordnu vrednost na tržištu, pošto se Activision-Blizzard sada procenjuje na vrtoglave 72 milijarde dolara.

Akcije su dostigle najveći rekord još od 1984. i vrede čak 95 dolara. Procenjuje se da će njihova vrednost rast i u narednom periodu, pošto se kontinuirani rast beleži od decembra.

Rekordna vrednost ove kompanije i ne čudi, pošto je za njom i te kako uspešan period. U prošlom kvartalu je samo od mikrotransakcija ostvarena zarada u vrednosti od 1,2 milijarde dolara, a ogroman uspeh je zabeležen sa besplatnim Battle Royale ostvarenjem Call of Duty: Warzone, kao i dosta popularnim Modern Warfare rebootom.

CoD: Mobile je ujedno doprineo visokoj zaradi, a sa Blizzard strane imamo World of Warcraft: Shadowlands ekspanziju, koja je u jednom trenutku bila najbrže prodavana PC igra. Odlična prodaja ovih igara je ipak samo deo uspeha kompanije, jer se ne sme zaboraviti uticaj pandemije korona virusa na ekspanziju gejming industrije.

Korona virus je uticao na to da Activision-Blizzard 2020. godinu završi sa odličnim rezultatima, jer je više ljudi nego ikada uživalo u video igrama kao najboljem obliku zabave tokom boravka kod kuće.
Sada ostaje da sačekamo 4. februar kada će kompanija otkriti pune rezultate za fiskalnu 2020. godinu, a ujedno će se otkriti i kako je protekla prodaja za Black Ops Cold War.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top