PlayStation 5

Testovi otkrili da Hitman 3 izgleda bolje na Xbox Series X nego na PlayStation 5

Izgleda da je novi nastavak Hitman serijala u blagoj prednosti na Xbox Series X konzoli u donosu na PS5, a glavni faktor je to što Majkrosoftova konzola podržava matičnu 4K rezoluciju. IO Interactive je juče izbacio Hitman 3, a iako je igra imala problema sa serverima, naslov je za sada zaradio uglavnom dobre kritike. Vlasnici Xbox Series X posebno treba da budu radosni, jer prema izveštajima, očekuje ih malo bolje iskustvo igranja nego na ostalim sistemima.

Digital Foundry je izbacio video koji pokazuje da konzola pokreće igru u prirodnoj 4K rezoluciji (Series S podržava 1080p rezoluciju), dok je PlayStation 5 ograničen na 1800p. Poznati sajt za testiranje softvera i hardvera je primetio da su senke na Xbox Series X veće rezolucije, a to vredi napomenuti jer je Hitman špiunska igra u kojoj se dosta koristi opsvetljenje i senke. Tri nove konzole stabilno guraju igru na 60 frejmova po sekundi dok starije konzole rade na 30. Izveštaj takođe dodaje da određeni delovi igre više opterećuju Xbox Series X nego PS5, pa dolazi do pada frejmova.

Završno poglavlje World of Assassination trilogije priča mnogo mračniju priču, koju nismo do sada videli u serijalu, a IO Interactive u ovom naslovu je izabrao direktniji pristup naraciji. Mnoge gejming redakcije su veoma pozitivno ocenile novi naslov, a naši čitaoci će uskoro da imaju prilike da saznaju i kako smo ga mi doživeli. Sledeći projekat studija je Džejms Bond/007 igra o kojoj za sada ne znamo mnogo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top