Vesti

Xbox Live Gold ipak ne poskupljuje, multiplejer će biti besplatan za sve free2play igre

Microsoft je nedavno iznenadio pretplatnike Xbox Live Gold servisa sa planom da podigne cenu mesečne i tromesečne pretplate za 1 i 5 dolara respektivno. Na negodovanje igrača se brzo odreagovalo, i stiglo je obaveštenje da poskupljenja neće biti već da cena ostaje ista.

U saopštenju za medije je Microsoft priznao grešku i naglasio da je načinjena greška da se oteža vitalni deo gejming kulture kao što je  povezivanje i igranje sa prijateljima.

I ne samo to, već se otišlo korak dalje i omogućeno je igračima na Xbox konzolama da multiplejer u svim free2play naslovima mogu igrati bez potrebne pretplate kao što je do sada bilo slučaj. Samo redak broj igara nije zahtevao Xbox Live Gold pretplatu, kao što je Fortnite, i prilično je velika stvar što će svaka besplatna multiplejer igra biti dostupna bez troškova za pretplatu.

Cena dakle ostaje ista, 10$ za mesec dana i 25 dolara za tri meseca, a pritom nećete morati da plaćate ništa ako samo želite da uživate u već besplatnim igrama.

Videćemo da li će Sony odreagovati na sličan način, pošto Playstation Plus funkcioniše po sličnom principu i od igrača zahteva aktivnu pretplatu da bi uživali u multiplejeru u free2play igrama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top