PC

Xbox Game Pass premašio 18 miliona pretplatnika, Xbox Series konzole postavljaju rekorde

FOTO: Microsoft

Period u kojem je prodaja konzola bila slaba, a interesovanje za igre nisko, je sada polako iza kompanije Microsoft. Ceh načinjen za Xbox One generacijom više niko ne želi, a nova strategija uveliko daje dobre rezultate.

Xbox Game Pass servis predvodi uspešne finansijske rezultate kompanije za nedavno završeni kvartal. Microsoft je otkrio porast zarade od čak 51% sa 5 milijardi zarađenih dolara samo od gejming divizije. Xbox Game Pass je sa 15 miliona porastao na 18 miliona pretplatnika, dok Xbox Live takođe ima dosta aktivnosti sa oko 100 miliona korisnika.

Potražnja za novim konzolama, Xbox Series X i Xbox Series S, je i dalje prilično visoka. Sa dolaskom nove generacije prodaja hardvera je uvećana za 86% u odnosu na ranije, što je dovelo do rekordne zarade od konzola. Potražnja je velika, ali će nestašice biti bar još neko vreme pošto Microsoft planira da veći broj uređaja u prodaju pusti u periodu nakon 1. aprila.

2021. godina bi trebala biti prilično uspešna za Microsoft i Xbox brend, pre svega pošto će Xbox Game Pass rasti, a u planu je izdavanje oko 30 novih Xbox igara. Microsoft planira da u narednom prodaju zabeleži rast od čak 40%.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top