PC

AMD upozorava na dalju nestašicu PS5 i Xbox Series konzola, isto važi i za računare

Izgleda da novu generaciju konzola neće moći da kupi svako ko poželi, barem ne još neko vreme.

Renomirani proizvođač grafičkih čipova i procesora, AMD, izneo je svoja predviđanja, a može se reći i upozorenja vezana za nedostatak delova potrebnih za konzole nove generacije. Direktor kompanije, Lisa Su, je izjavila kako će nestašica potrajati najmanje do kraja prve polovine 2021. godine.

Što se tiče preostalih 6 meseci u 2021. godini, Lisa najavljuje poboljšanu situaciju pošto će kapacitet proizvodnje biti proširen, a predviđa se da će i pandemija popustiti, koja je takođe negativno uticala na samu proizvodnju hardvera.

Pošto su AMD grafičke kartice i procesori u Playstation 5 i Xbox Series X/S konzolama, ovaj problem će najviše uticati na njihovu dostupnost, kao što je i prethodnim meseci od njihovog stupanja u prodaju. PC tržište će takođe biti pogođeno nestašicom, ali u blažem obliku.

Ranije se predviđalo da će distribucija next-gen konzola biti normalizovana do marta ove godine, ali nažalost to će potrajati još par meseci(najmanje).

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top