PC

Amazon godišnje uloži 500 miliona dolara u razvoj igara, a do sada nije iznedrio nijedan hit

FOTO: Amazon

Kompanija Amazon važi za jednog od giganta gejming industrije, ali ne po kvalitetnim naslovima koje izdaje, već po ulaganju u razvoj igara.

Prema najnovijem izveštaju, Amazon troši ogromne svote novca na svoju gejming diviziju, čak pola milijarde dolara godišnje, i to ne računajući Twitch i razvoj nadolazećeg striming servisa Amazon Luna.

Naravno, sve kompanije troše dosta novca, a neke čak i više od ovih 500 miliona dolara. Ono što je najzanimljivije u čitavoj priči je da iz Amazona do sada nije došla nijedna igra koja je bila hit, a i ovo malo igara što je izašlo je prošlo katastrofalno. Dosta igara je otkazano, a pucačina Crucible, koja je objavljena proletos u lošem stanju, ugašena je nakon svega par meseci zbog nedostatka igrača, a i sami developeri nisu želeli da rade na ispravkama.

Naravno, Amazon ne odustaje od igara, već i dalje radi na brojnim projektima od kojih je dosta tajno i na kojima rade neki od veterana industrije. Što se tiče o nama poznatim igrama, Amazon radi na New World MMO igri, više puta odlaganoj, a u razvoju je i The Lord of the Rings MMO koji će pratiti predstojeću seriju koju isto pravi Amazon.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top