PlayStation 5

Sony isporučio 4.5 miliona PlayStation 5 konzola prošle godine

Sony je danas objavio rezultate za treći kvartal fiskalne 2020. godine, koji se odnosi na period između 1. oktobra i 31. Decembra. Jedna od najvažnijih informacija je da ćemo konačno videti koliko je zvanično isporučeno PS5 konzola ali i kako se prodaje PS4. Trgovci sa svih strana sveta kupili su 4.5 miliona PS5 sistema dok interesovanje za konzolu prošle generacije i dalje traje, jer je u istom periodu prodato 1.4 miliona PS4 konzola. Ovo znači i da je ukupan broj prodatih PS4 konzola, zaključno sa 31. Decembrom, 115 miliona. 

Pročitajte još: Playstation 5 test

U grafikonima, koje možete pogledati ispod teksta, saznajemo da je prodaja porasla za 40% na godišnjem novou zbog povećanja prodaje softvera i dodatnih sadržaja kao i prodaje hardvera nastale zbog lansiranja PS5. Profit je takođe porastao na godišnjem nivou zbog povećanja prodaje igara, Playstation Plus opcije i PS4 hardvera koji su delimično nadokladili troškove koje je kompanija stvorila izbacivanjem nove konzole. 

Dodatna dokumentacija o performansama gejming kompanije otkrivaja da ukupan broj pretplatnika na PlayStation Plus na kraju prošle godine iznosio 47.4 miliona, a PlayStation Network je imao 114 miliona aktivnih korisnika mesečno. U nastavku teksta možete pogledati veličine prihoda, koje su boldovane i pokazuju međugodišnji rast. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top