PC

Valve kažnjen sa 4 miliona dolara zbog povrede patenta sa Steam kontrolerom

Valve nešto često završava na sudu, a ovoga puta je presuđeno u korist druge strane, ovoga puta je to bio Scuf Gaming brend iza kojeg stoji Corsair.

Scuf Gaming je kompaniju Valve tužio zbog povrede prava na patent sa Steam kontrolerom i njegovim zadnjim tasterima. Radi se o istom patentu za koji je Microsoft platio 6 miliona dolara kako bi ga koristio u Xbox Elite kontrolerima.

Valve međutim nije želeo da plati za ovaj patent, već je formirao nešto svoje što se prema tužbi u 7 tačaka povredilo patent. Sudija je procenio da je Valve u svih 7 tačaka kriv i odlučeno je da mora platiti kaznu od 4 miliona dolara. Scuf Gaming je inicijalno tražio 11 miliona dolara kao nadoknadu štete, ali je iznos snižen.

Porota je otkrila da bi se kazna čak mogla povećati, pošto je Valve svesno povredio spomenuti patent kako bi Steam kontroler načinio primamljivijim. Nažalost, Valve je gubitnik i na drugoj strani, pošto kontroler ipak nije zaživeo i Valve je 2019. kontroler u potpunosti povukao iz prodaje.

Podsećamo, pored ove kazna, Valve je nedavno zbog geoblokiranja ključeva na svojoj platformi primoran da plati kaznu od 1,6 miliona dolara Evropskoj komisiji.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top