PC

Activison planira novi Call of Duty krajem godine i najavljuje nove remastere

Prošla godina je za Call of Duty franšizu bila toliko uspešna da Activision planira da iskoristi isti biznis model i za svoje druge franšize. Iako Call of Duty pati od velikog broja varalica, to nije zaustavilo igru da zabeleži nevernovatno uspešnu 2020. godinu. Rezultati u četvrtom kvartalu su su doveli do boljih od očekivanih finansijskih rezultata a igra je imala oko 400 miliona aktivnih igrača svakog meseca i zaradala dvostruku više novca nego u 2019.

Kada ovo znamo, ne iznenađuju planovi kompanije da izbaci još jedan Call of Duty naslov do kraja ove godine. Tačnije u poslednjem kvartalu, što bi otprilike bilo negde između oktobra i decembra. Kompanija je ovo otkrila na sastanku sa investitorima ali za sada nije poznato koji studio će raditi na novoj igri. Ranijih godina razvojne dužnosti su delili Infinity Ward, Treyarch i Sledgehammer Games. Infinity Ward je 2019 radio na Modern Warfare-u, dok je Treyarch sa Raven Software napravio Cold War, a Black Ops 4 2018. Možda ovo znači da će poznati šablon biti prekinut, jer je Sladgehammer studio uspeo da se oporavi nakon odlaska dva osnivača i možda postoji šansa da će raditi na ovogodišnjoj igri pogotovo jer su objavili da rade na više projekata.

Denis Durkin, glavni finansijki direktor je na kraju dodao da možemo da očekujemo i remastere ove godine, a da će biti otkriveni kada bude pravo vreme za to. Activison je već remasterovao Crash trilogiju, Spyro trilogiju, Crash Team Racing i Tony Hawk-a, a poseduje i mnoge druge franšize koje su bile popularne pre mnogo godina.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top