PlayStation 5

Prodavnica u Tokiju uvodi oštre mere kako bi stala na put preprodavcima PS5 konzola

Nakon izbijanja opšteg haosa u Japanu, u prodavnici tehnike Yodobashi Camera, kada je zbog puštanja PS5 konzola u prodaju morala reagovati policija, rešeno je da se stvari promene.

Ista prodavnica iz Japana, sada uvodi stroge mere kako bi se izborila sa preprodavcima koji su postojeću nestašicu konzola načinili još gorom. Prodavci će imati slobodu da odbiju prodaju PS5 konzole svakom ko im bude izgledao da ima nameru preprodaje konzole.

Nova mera je i nasumično puštanje u prodaju manjeg broja konzola, gde će samo članovi specijalnog programa prodavnice moći da kupe konzolu, a prodavnica će videti da li neko pokušava da kupi više primeraka. Ko je već kupio PS5, ili je kupio nekoliko Nintendo Switch konzola u prošlosti, neće moći da kupi konzolu opet u Yodobashi Camera prodavnici.

Ovo je potencijalno dosta bolja metoda od ranije, u kojoj su prvi u redu mogli da kupe novu SOnijevu konzolu, a oni pozadi bi ostali praznih ruku zbog čega je nastao metež u našoj prošloj priči.

Videćemo da li će ovaj postupak dati željene rezultate, a ako uspeju, to će biti odličan primer za prodavnice širom sveta. Samo još da se dostupnost PS5 konzola popravi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top