PlayStation 5

Playstation 5 uskoro stiže i u Kinu

Sony je zvanično dobio dozvolu sa kojom će Playstation 5 moći da se prodaje na jednom od najvećih tržišta na svetu, kineskom.

Kako otkriva analitičar Danijel Ahmad, Playstation 5 će se u Kini prodavati od drugog kvartala ove godine(period mart-jun). Ovo će biti period kada će zvanična verzija PS5 konzole za ovo tržište postati dostupna, a konzolu je u Kini već moguće kupiti na crno.

Zajedno sa ovim odobrenjem, vlasti najmnogoljudnije zemlje na svetu rade i na odobrenju za softver, odnosno video igre. Ovde je Kina dosta stroža sa pravilima i svaka igra će proći specijalni vid provere, a možda čak i izmene pre nego što izađe u kupovinu.

PS5 je relativno brzo stigao u Kinu u odnosu na ranije konzole, a sa njom će početi da radi i specijalna, kineska, verzija Playstation Plus servisa, koja će biti izolovana od ostatka sveta.

Ova vest nije preterano vezana za ostatak sveta, ali nije poznato kako će početak prodaje u Kini uticati na aktuelnu nestašicu, koja će verovatno trajati do leta. U celom svetu se traži primerak konzole više, a svako puštanje novog kontigenta u prodaju dovodi do haosa.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top