PC

CD Projekt RED hakovan i ucenjen od strane nepoznatog napadača

Kompanija je jutros objavila na tviteru da su hakovani i da napadači traže otkupninu ili će njihovi privatni podaci, izvorni kodovi i drugi fajlovi završiti na internetu ili biti prodati. Ko god stoji iza napada ostavio je i poruku u kojoj objašnjavaju da su nabavili kompletne kopije sors kodova sa servera kompanije za Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent i još ne lansiranu verziju igre Witcher 3. 

U poruci se još dodaje da hakeri poseduju veliki broj administrativnih dokumenata kompanije koji imaju veze sa računovodstvom, pravnim sektorom, ljudskim odnosima i odnosima sa investitorima pored mnogih drugih. Svi serveri su bili enkriptovani ali je Projket RED uspeo da ih ponovo pokrene. Hakeri su dali kompaniji 48 sati da ih kontaktiraju a ako dogovor ne bude postignut, poslovne tajne će biti ili prodate ili poslate gejming novinarima. U poruci se čini da napadači stavljaju poseban značaj rušenju imidža kompanije, jer se pismo ucene završava sa pretnjom da će javnost konačno videti koliko loše funkcioniše CD Projekt. 

Poljska kompanija je odgovorila da neće podleći pretnjama, da još istražuju šta se tačno desilo i da su zatražili pomoć od odgovarajućih službi i predsednika kancelarije za zaštitu ličnih podataka kao i IT forenzičkih specijalista. Koliko je njima poznato podatci korisnika su i dalje sigurni a videćemo kako će se ova drama završiti po kompaniju u naredna dva dana.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top