PC

Jedna od najkontroverznijih igara sa početka prošle decenije izlazi ove godine

FOTO: Highwire Games

Video igre se bave različitim temama, bilo da su one vezane za fikciju ili neke realne događaje. Kada se igre baziraju na realnim događajima, pogotovu za neke osetljive teme onda se developeri moraju suočiti sa nizom kritika i negodovanja.

Igra nazvana Six Days in Fallujah je bazirana po borbi u Iraku odigrane 2004. godine, u kojoj su se sukobili pripadnici tamošnjeg pokreta i marinci američke armije. Ona je trebala izaći još pre jedne decenije, ali se ispostavilo da su rane još uvek sveže i rad na igri je opozvan.

Sada, u 2021. godini studio Highwire Games i izdavač Victura donose novu verziju. Trenutno nije poznato po čemu će se ova verzija razlikovati od one originalne, ali je poznato da će šestodnevna bitka biti verno ispričana u formi video igre, pošto je developer intervjuisao preko 100 marinaca, civila i vojnika radi autentičnosti.

Dodatni korak ka autentičnosti je podatak da studio Highwire radi na specijalnim tehnologijama i gejmplej mehanikama koje će doprineti da rekreaciji efekta neizvesnosti i elemenata modernih bitaka kojih nema u drugim taktičkim pucačinama iz prvog lica(FPS).

Six Days in Fallujah je planirana za 2021. godinu, a više detalja možemo očekivati u narednim mesecima. Za sada, pogledajte trejler:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top