Vesti

FreeFortnite kampanja ide dalje – Epic Games tužio Apple i u Evropi

Ne nazire se kraj tužbi između kompanija Epic Games i Apple. U drugoj polovini prošle godine Apple je uklonio Fortnite sa App Store zbog navodnog kršenja pravila platforme, na šta je kreator igre odgovorio pokretanjem tužbe.

Sudski proces je započet primarno na tlu Sjedinjenih Američkih Država, da bi zatim bio prenesen u Veliku Britaniju i Australiju. Epic Games sada nastavlja sa pritužbama upućenim jabučastoj kompaniji, ali u Evropi. Razlog je isti, poslovanje kompanije Apple kojim se šteti konkurenciji i potrošačima.

Tim Svajni, direktor Epic Gamesa, u zvaničnoj izjavi naveo je da restrikcije negativno utiču na budućnost mobilnih platformi, gde se korisnicima umanjuje mogućnost izbora i kreira monopol u kojem Apple može raditi šta želi i diktirati uslove i cenu.

Za razliku od prethodnih tužbi, u ovoj Epic Games ne traži novčanu odštetu, već od Evropske Unije zahteva pravo na jednak pristup i konkurenciju na iOS platformi koja će dati benefita i korisnicima i developerima.

Evropska Unija još uvek nije dala nikakav odgovor, tako da čekamo da vidimo da li će proces biti pokrenut.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top