PlayStation 5

PS5 DualSense kontroler ima životni vek od oko 417 sati

Pojam driftovanja kontrolera, odnosno džojstika na kontroleru, postao je dosta popularan zbog Nintendo Switch konzole na kojoj se kod Joy-Cona dešava to da se analogne palice nasumično pokreću i šalju komande konzoli bez dodira igrača.

Nintendo je zbog ovog problema tužen u nekoliko navrata, a na meti se sada našao i Sony zbog Playstation 5 DualSense kontrolera. Problem sa driftovanjem inspirisao je kanal iFixit da se bolje pozabavi DualSense kontrolerom i otkrije zašto se ovaj problem javlja već nakon 3-4 meseci upotrebe.

Prema tom istraživanju, otkriveno je da životni vek DualSense kontrolera traje oko 417 sati, nakon čega počinju da se javljaju problemi. 417 sati i nije preterano dugi radni vek za prosečnog gejmera, jer je to kao da ste se kroz 7 meseci na kontroleru igrali 2 sata dnevno..

Srećom, problem je lako rešiv i prikazan je u videu ispod.
Dobra poenta koja je izneta na portalu VGC, je zašto se ovi delovi ne prave kao potrošni materijal  do kojeg treba lako doći.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top