PC

EA radi na patentu koji će ukinuti čekanje na instalaciju igara

Proces od kupovine do igranja nekog naslova ume biti prilično bolan i dugotrajan, pogotovu ako posedujete spor interneti i zastareli drajv za smeštanje podataka.

Čak i ako posedujete SSD nove generacije ponovo ćete morati proći kroz proces instalacije, a Electronic Arts želi da taj dugotrajni proces ukine kako bi igrači više vremena proveli u gejmingu.

Ova kompanija radi na patentu, odnosno tehnologiji koja će omogućiti da se neki naslov igra i tokom procesa preuzimanja igre koji bi bio aktivan u pozadini. Igra bi se tokom preuzimanja jednostavno strimovala na ekran računara, a potom bi se izvršila naprimetna tranzicija sa strimovanja na instalaciju igre na PC-u.

Ovaj vid klijenta pomogao bi nestrpljivim igračima da gotovo istog momenta po kupovini započnu sa igranjem, ali potencijalnih problema može biti, pošto će jaka brzina interneta za optimalni kvalitet biti potrebna kako bi se igra strimovala.

Iako brojni izdavači imaju pristup podele fajlova na one sa niskim kvalitetom kako bi se obezbedio raniji ulazak u igru, patent kompanije Electronic Arts će verovatno dobiti na popularnosti, pogotovu sa rastom potrebnog slobodnog prostora na disku, koji je neretno preko 100GB.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top