PC

Developer upozorava da ne kupujete njegovu igru na Steamu – radi se o “piratizovanoj” verziji

Svakom developeru čija se igra nađe na Steam platformi je cilj da se ona što bolje prodaje i da prođe što uspešnije. Međutim u slučaju igre The Sinking City i developera Frogwares to nije slučaj.

Studio Frogwares upozorava korisnike da igru ne kupuju sa Steam platforme i da izbegavaju tu verziju za koju navode da je piratizovana i da je izdata bez njihovog odobrenja od strane izdavača Nacon. Kako je došlo do ovoga da se jedna “piratizovana” verzija igre nađe na Steamu?

Novi broj časopisa Play! je stigao – čitajte besplatno!

Razmirica između studija Frogwares i izdavača Nacon postoje još od prošle godine i vezane su za kršenje nekoliko tačak u uzajamnom ugovoru, što je dovelo do uklanjanja igre The Sinking City sa svih digitalnih platformi na internetu. Obe strane su svoje nezadovoljstvo iznele na francuskom sudu, koji je nedavno presudio u korist izdavača Nacon, tako da je on i dalje ostao iza ovog naslova.

Prema izjavi developera u videu ispod, Nacon je samovoljno igru vratio na Steam, bez odobrenja, i to piratizovanu verziju koja čak i nema najsvežije ažuriranje. Frogwares tvrdi da može dokazati da je The Sinking City na Steamu stvarno piratizovan jer je to verzija specijalno modifikovana za Gamesplanet sa izmenjenim config fajlovima i zaobiđenom Unreal Engine enkripcijom.

Studio prilično detaljno objašnjava čitav proces takozvane piratizacije igre u videu ispod, tako da ga slobodno možete pogledati ako vas interesuje. Prepucavanje je prisutno i na samoj Steam stranici igre, pošto obe strane iz nekog razloga imaju pristup. I izdavač i developer su izdali svoja saopštenja povodom nedavnih događaja, ali bez naznake za razrešenjem situacije.

Ovo će biti ponovo predmet tužbe, a do tada The Sinking City ostaje dostupan za kupovinu na Steamu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top