PC

Moder rešio problem predugog učitavanja GTA Online

Aktuelna Grand Theft Auto igra izašla je sada već davne 2013. godine, ali i dalje beleži ogromnu popularnost, pre svega zbog toga što nove nema na vidiku, ali i prilično popularne Online komponente.

Jedan od velikih nedostataka u GTA Online zapravo je predugo učitavanje, čime proces od lansiranja do samog početka igranja traje 3-7 minuta, u zavisnosti od hardvera. To je u svakom slučaju predugo vreme, pogotovu za 2021. godinu.

Mnogim igračima je to prilično smetalo, a rešenja zapravo ima i prilično je prosto. Developer Rockstar Games se time nije bavio, ali je ispravku osmislio jedan član prilično velike zajednice modera iza GTA 5.

Moder T0ST je nedavno objavio članak sa kojim tvrdi da je vreme učitavanja GTA Online skratio za čak 70%, i pružio je obrazloženje kako je do toga došao. On je otkrio da tokom procesa učitavanja fajlova sistem radi bespotrebne stvari i prolazi prilično sporo kroz bazu podataka, koja ima preko 63.000 predmeta. Za ovo je odgovoran Rockstar koji je loše kreirao takozvani JSON parser, a moder nudi rešenje u vidu .dll fajla koji značajno rešava problem.

Sa otklonjenim nedostacima, vreme učitavanja je sa oko 6 minuta skraćeno na svega minut i 50 sekundi, i ovo rešenje je dostupno lako za preuzimanje. Problem je što se radi o multiplejer komponenti i lako možete dobiti ban ako se petljate sa ovim izmenama, ili možete upropastiti save fajlove.

T0ST se obratio Rockstaru da ispravi problem dugog učitavanja, i naveo je da jedan zaposleni ovo može rešiti za manje od jednog dana. Nadamo se da će ovo Rockstar videti i reagovati, pošto sve ima na tacni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top