PC

Resident Evil Village će imati ray-tracing, ali samo na AMD grafičkim karticama

Polako se pripremamo za dolazak dame Dimitresku i Resident Evil Village, a pored skupljanja hrabrosti valja spremiti i hardver.

Ray tracing tehnologija će biti pristuna u ovoj igri odmah po izlasku 7. maja, ali ne za sve koji poseduju moćne grafičke kartice. Korisnici AMD-ovih čipova na računarima će jedini imati podršku za ray-tracing detaljima, dok to ne važi za one iz Nvidia tabora.

Ray tracing je već duže vremena pojam ekskluzivnosti u zavisnosti od proizvođača grafičkih kartica, tako da ovo u neku ruku i ne čudi. Sa druge strane, moguće je da se ne radi o direktnoj ekskluzivnosti, već Capcom koristi konzolni port sa PS5 i Xbox Series konzola na kojima su takođe prisutni AMD čipovi.

U tvitu ispod je prikazano koja poboljšanja donosi kvalitetnije osvetljenje, pogotovu u postizanju atmosferičnosti kod svih okruženja. Potpuni sistemski zahtevi još uvek nisu dostupni, ali je AMD podelio da će igračima trebati Ryzen 5 1600 i Radeon RX 5700 kao preporučeni hardver za igranje.

Na premijernoj prezetaciji igre fanovi su bili razočarani kvalitetom grafike, na šta je Capcom odgovorio da se radi o staroj verziji igre, dok je noviji demo bio sasvim zadovoljavajućeg kvaliteta i nadamo se da će tako ostati.

Resident Evil Village izlazi 7. maja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top