PC

Na Google Stadia možete da igrate skrinšotove drugih ljudi

Čitav proces ulaska Googla na gejming scenu sa Stadia-om pratio je niz loših odluka, mana i obećanja koja možda ni sami kreatori nisu znali da li mogu da ispune, ali nije sve tako crno u svetu igranja strimovanih igara. Stadia poseduje funkciju koja zaista izgleda kao budućnost gejminga i koja je najavljena kada je projekat prvi put predstavljen u javnosti. State Share vam omogućava da napravite skrinšot ili video klip, koji se pretvara u URL na koji ljudi mogu da kliknu i igraju nivo koji ste snimili. Naravno ukoliko poseduju igru. Mogućnost da ‘’uronite’’ u sliku ili snimak, a ne samo da je vidite, je veoma futuristički koncept koji vrlo dobro funkcioniše.

Primer ove funkcije se najbolje može ogledati u PixelJunk Raiders igri, Q-Games studija koji je radio na ekskluzivama za Stadia platformu, od kojih je kompanija odustala ne tako davno. Igra je iz rouglike žanra tako da je veoma korisno napraviti skrinšot, ako algoritam izbaci nešto što se retko viđa, kako bi i drugi igrači mogili da to i sami iskuse. Zamislite koliko bi samo bilo jednostavnije, ako se mučite sa nekim ačivmentima ili skrivenim regijama, da vam prijatelj samo pošalje sliku i poštedi vas dodatnog razbijanja glave. Ovo nije jedina mogućnost jer možete da uđete i u nečije lokacije i ispustite oružje, praktične uređaje ili ajteme, a zatim ponovo podelite tu sliku sa novim sadržajima.

Igrači mogu i da komuniciraju putem emote-a dok dele ove medije što podseća na Death Stranding od Kojima Productions-a, koji je ima sličan pristup indirektnom altruizmu. Kada jednom probate ovu funkciju, statično kreiranje skinšotova i objavljivanje na socijalnim mrežama deluju nekako zastarelo. Mogu li možda ovakve revolucionarne funkcije da izvuku Google Stadia-u iz slobodnog pada u kome se sad nalaze?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top