Mobile

Prihod od loot kutija bi do 2025. godine mogao biti 20 milijardi dolara

20.000.000.000

Borba protiv loot kutija, i sličnih elemenata monetizacije sa neočekivanim ishodom je daleko od završene. Mala je grupica developera koji su odustali od loot kutija u igrama, a nekoliko država u svetu pokušava da iste zabrani, samo bez preterano mnogo uspeha.

Jedna analitička kompanija predviđa da će loot kutije ostati aktuelne i tokom narednih godina, kao i da će one donositi ogroman profit igrama. Firma Juniper je u svom nedavnom izveštaju otkrila da će do 2025. godine loot boxes sistemi doneti čak 20 milijardi dolara profita.

Predviđa se da će to tada, preko 230 miliona ljudi kupovati ove predmete i da će najveći udeo činiti gejmeri na mobilnim uređajima. Ovaj biznis model će dakle ostati prilično aktuelan u narednom periodu, ali Juniper ipak predviđa pad interesovanja.

U istraživanju se takođe navodi da će do 2025. godine popularnost loot kutija početi da slabi, jer će sve više država uvesti mere protiv ovakvih sistema, a i sami igrači će se generalno zasititi ovakvog modela poslovanja.

Da li vi kupujete loot kutije u igrama?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top