PC

Final Fantasy 16 najverovatnije dolazi na PC nakon izlaska Playstation 5 verzije

Prošlogodišnja najava za Final Fantasy XVI odigrala se na PS5 događaju, gde je “greškom” navedeno da će se igra pojaviti i na PC platformi, ali je to Square Enix brzo opovrgao rečima da se radi o Playstation ekskluzivi.

Međutim, neko nije baš najiskreniji po pitanju ovog naslova, pošto je sada ponovo osvanula informacija koja upućuje na to da Final Fantasy 16 izlazi za PC.

U reklami za brazilski Playstation kanal na Jutjubu prikazane su neke od nadolazećih PS5 ekskluziva, pored Final Fantasy XVI su se našli Deathloop i Ghostwire: Tokyo. Za ova dva naslova koja dolaze iz studija Bethesda navedeno je da će biti vremenski ograničene Playstation 5 ekskluzive, što znači da će se kasnijeg datuma pojaviti za Xbox i ostale platforme, što je sam developer potvrdio ranije.

Za Final Fantasy XVI se na kraju videa pojavio tekst u kojem je naznačeno da će igra biti dostupna samo za Playstation 5, ali tokom ograničenog vremena. To znači da će ovaj naslov biti na jednoj platformi samo tokom određenog perioda, uglavnom nekoliko meseci do godinu dana. Moguće je i da će Xbox publika u potpunosti ostati uskraćena igranja FFXVI na konzolama, kako bi Playstation ojačao reputaciju sa ovim prilično popularnom franšizom.

Pred PC publikom je dolazak brojnih Playstation ekskluziva, što starijih, što iz nove generacije, pošto je pored Final Fantasy 16 navedeno da i Demon’s Souls Remake dolazi na ovu platformu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top