PC

Radnici EA optuženi za prodaju veoma retkih FIFA 21 Ultimate Team kartica

FIFA zajednica je danas veoma lošeg raspoloženja jer internetom kruže slike na kojima fanovi veruju da se vidi kako radnici Electronic Arts-a, prodaju ekstremno retke kartice fudbalera. Gejming gigant je ostvario neto prihod od 1,49 milijardi dolara od Ultimate Team moda, u kome igrači mogu da kreiraju svoj željeni tim, samo prošle godine. Prema optužnicama koje su osvanule na internetu, zaposle su prodavali najpoželjnije kartice direktno određenim igračima za cenu od 900 do čak 2500 dolara. 

Neke od ponuda koje su osvanule su Icon kartice na kojima možete da nađete legende ovog sporta poput Pelea, Zidana i drugih a primećene su i Prime Icon Moment kartice koje su još ređe i specijalnije verzije Icon kolekcije. Neke od ovih kartica je gotovo nemoguće naći u random paketima kartica a igrači su uglavnom dolazili do njih menjajući se sa drugim igračima na nezvaničnim kanalima i sajtovima i kupovimon na aukcijama. 

Za sada još nije jasno ko je prodavao kartice, ali je EA izbacio obaveštenje i izjavio da je temeljna istraga u toku. Fifin biznis model je odavno osuđivan od strane najrazličitijih strana iz sveta gejminga a možda jedan od glavnih faktora su upravo kartice i Ultimate Team mod. I pored svih kontroverzi novac i dalje curi u ovu keš kravu, ali videćemo da li novi skandal može uopšte da poljulja Electronic Arts.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top