PC

Da li je Coral Island novi konkurent Stardew Valley-u?

Concerned Ape studio ima razloga za brigu jer su pokrenuli čitavu lavinu konkurencije u do skoro napoznatom žanru simulacija farmovanja, lansirajući veoma uspešnu pikselovanu senzaciju Stardew Valley. Većina igara nije mogla da priđe rezulatima niti kvalitetu koji je Stardew Valley postavio ali ‘’A new foe has appeared!’’ u vidu Coral Island, igre Stairway Games studia, koja je vrlo uspešno izfinansirana na Kickstarter vebsajtu.

Coral Island je uspeo da za manje od četri dana skupi cifru od preko million dolara i oduva postavljeni cilj koji su objavili na vebsajtu od samo 70,000 dolara. Igra planira da modernizuje žanr simulacija farmovanja a izgleda da vuče inspiraciju upravo iz Stardew Valley igre, Animal Crossing-a i drugih klasika ovog žanra. Moćićete da uzgajate biljke, pripitomljavate životinje i socijalizujete se sa 50 drugih stanovnika ovog ostrva. Ako i to nije dovoljno možete da se posvetite koralnim grebenima pod vodom ili skoknete do susednih ostrvaca i napravite svoj raj koji ćete deliti sa vašim omiljenim drugom, odbojkaškom loptom Vilson. Stanovnicima će se menjati odeća kroz godišnje sezone, u igru će biti dodane i mini igre i druge…mitske civilizacije? Kratko rečeno igra obećava gomilu sadržaja i odgovornosti koje ćete obavljati na virtuelnom ostrvu.

Interesantno je da na igri radi studio iz Indonezije, što potvrđuje da popularnost gejminga sve više raste i može da nas raduje što ćemo biti u mogućnosti da igramo ideje iz najrazličitijih kultura i umova. Igra već ima svoju Steam stranu a Early Access se očekuje u poslednjoj četvrtini ove godine dok je izlazak planiran za kraj 2022. Coral Island dolazi za Steam, PlayStation, Xbox i Switch konzole, a ako ste ljubitelj ovakvih igara obavezno pratite kako teče razvoj na zvaničnim stranama studija ili je stavite na listu želja u Steam-u. Ako zaboravite, možete biti sigurni da ćemo vas podsetiti!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top