Vesti

U pripremi je novi talas otpuštanja u kompaniji Activision-Blizzard

Otpuštanjima nema kraja u kompaniji Activision-Blizzard, odakle je otkaze dobilo na stotine zaposlenih u proteklih godina. Novi talas otpuštanja koji se sprema, prema pisanju portala GI.biz, pogodiće radnike u Evropi, primarno zadužene oko poslova izdavanja.

U toku je period konsultacija vezan za kancelarije u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji i neće pogoditi zaposlene koji rade na razvoju igara. Glavna odluka za pokretanje novog talasa otpuštanja počinje iz razloga što sve veći broj igrača igrama pristupa isključivo digitalnim putem, dok je fizička prodaja u padu.

Ovo neće biti prva otpuštanja koja je Activision-Blizzard sproveo ove godine, pošto je pre samo oko nedelju dana 50 ljudi ostalo bez posla. Oni su bili vezani za esports diviziju kompanije, poput Overwatch i Call of Duty liga, koje su pretrpele veliki pad popularnosti zbog nemogućnosti održavanja fizičkih događaja.

Sa druge strane, direktor kompanije, Bobi Kotik, će uskoro dobiti čak 200 miliona dolara zahvaljujući finansijskom uspehu koji je kompanija postigla prošle godine. Kotik je svakako bio na čelu kompanije tokom ostvarenog uspeha, ali daleko od toga da je on kao pojedinac zaslužan za sve to.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top