Vesti

Velika kupovina na vidiku! Microsoft navodno kupuje Discord za 10 milijardi dolara

Popularnoj platformi za komunikaciju igrača, i šire populacije, smeši se novi vlasnik, i to ne bilo koji, već Microsoft.

Prema glasinama koje kruže po internetu, Microsoft trenutno pregovara sa vlasnicima platforme Discord o kupovini koja bi iznosila čitavih 10 milijardi dolara. Da ne bude da se radi o maštovitim pričama, izvori ovih glasina su portali GamesBeat i Bloomberg koji imaju dokazanu reputaciju otkrivanja informacija pre vremena.

Prema njihovim saznanjima, Discord već duže vremena traga za kupcem, odnosno privatna kompanije u čijem se vlasništvu nalazi, a Microsoft se tu ukazuje kao odlična prilika pošto svakako ima kapitala i ambicija da ovu ogromnu platformu dovede pod svoje i integriše je u Xbox ekosistem.

Discord poseduje preko 140 miliona mesečno aktivnih korisnika, a uz sve to nudi Nitro servis koji bi se zgodno uklopio unutar Xbox Game Pass servisa.

Odlazak u ruke Microsoft za 10 milijardi dolara je izuzetno visoka suma, pogotovu kada se prisetimo da je prethodna ogromna kupovina ovog giganta iznosila 7,5 milijardi za ZeniMax i Bethesda grupu zajedno sa velikim brojem studija i franšiza.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top