Vesti

Xbox igrači više neće imati potrebu plaćanja pretplate za igranje besplatnih igara

Ekonomski problem sa kojim se susreću igrači na Playstation i Xbox konzolama je taj da je potrebno plaćati za igranje multiplejer igara, čak iako su one potpuno besplatne.

Smisao free2play igara tu pomalo pada u vodu, pošto je opet potrebno izdvajati novac na mesečnom nivou kako bi se uživalo u njima. Microsoft je voljan da odustane od te prakse, gde se zahteva Xbox Live Gold nalog i pretplata. Članovi Xbox Insiders programa sada testiraju novi element koji neće zahtevati pretplatu kod igranja besplatnih multiplejer igara.

Za testiranje je dostpuno nekoliko naslova, ali ne i CoD: Warzone i Destiny 2, pošto je za ovu promenu potrebno da i developeri samih igara izvrše određene izmene.

Ovo je odlična vest, pošto više neće biti potrebno plaćati 10$ pretplate mesečno za igranje ionako besplatnih igara. Microsoft se na ovaj korak odlučio kako bi pružio novim korisnicima što privlačnije uslove, i ujedno kako bi smirio korisnike nakon što je u januaru pokušao da cenu pretplate poveća.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top