PC

Kineska policija zatvorila jednog od najvećih distrubutera hakova

Tencent se udružio sa kineskim vlastima kako bi zaustavio masivnu distribucuju hakova od strane organizacije pod nazivom Chicken Drumstick. Prema informacijama, sumnjiva grupa je prodavala hakove za popularne mobilne i PC igre kao što su Valorant, Overwatch, Call of Duty Mobile i mnoge druge za koje je postojala tražnja. Mnoge od ovih igara upravo je Tencent izbacio, pa je izdavač počeo da radi sa policijom iz kineskog grada Kušana kako bi pronašli i zaustavili dalju distribuciju. 

Procenjuje se da je grupa, od svog osnivanja, skupila oko 76 miliona dolara, uglavnom od pretplata, jer je taj model biznisa popularan među prodavcima hakova. Neke od ovih pretplata dostižu visinu i do 200 dolara mesečno, pa je jasno kako je Chicken Drumstick skupio ovoliku zaradu. Policija je na licu mesta uhapsila desetoro ljudi, pronašla i deaktivirala 17 različitih hakova, a oduzeta su i luksuzna vozila iz njihove garaže. 

Varanje u kompetitivnim igrama i profesionalnim mečevima je drevni problem, a čini se da kako se na tržištu pojave novi naslovi ovog žanra, tako se i napravi na desetine programa koji vam pomažu da varate u njima. Veliki igre, kao što je Warzone, imaju ogromnih problema i odstranili su stotine hiljada naloga iz igre baš iz tog razloga. Neke kompanije kao što su Bungie i Riot su čak i tužili kreatore hakova za Destiny 2 i Valorant. Definitivno bi bilo dobro da se različite vlasti pozabave malo češće ovakvim grupama, ali pitanje je da li će varanje ikad napustiti gejming, baš kao što je to slučaj i sa drugim kompetitivnim disciplinama. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top