PC

Epic Games izgubio preko 450 miliona dolara ulažući u prodavnicu

Slučaj Epic Games protiv Apple-a traje već neko vreme, a novi dokumenti su otkriveni tokom suđenja na kome smo saznali detalje o digitalnoj Epic Games prodavnici. Slične informacije o profitabilnosti prodavnice smo čuli ranije, ali kako informacije stižu iz različitih pravaca, izgleda da su sumnje tačne. Epic Games je izgubio skoro 181 million dolara na prodavnicu u 2019. a 273 miliona u 2020. godini.

Prema petogodišnjem biznis planu, Epic Games Store bi trebao da postane profitabilan 2023. godine, ali to počinje sve više da zvuči kao optimističan scenario, pogotovo kada se uzme u obzir da se ekskluzive na platformi nisu baš pokazale profitabilno za kompaniju. Ako bi pogledati popularnost prodavnice, 160 miliona registrovanih korisnika, i 56 miliona aktivnih korisnika svakog meseca nije rezultat za šalu. Međutim već smo ranije pisali da je izgleda najveći broj ovih igrača tu zbog besplatnih stvari i Fortnajta.

Videćemo da li će kompanija nastaviti sa ovom strategijom, ako je verovati šta su najavili, očekuje nas slična godina kao i prethodna. Da li će to makar zaustaviti rastući minus i zaustaviti negativan trend ove godine? Epic Games troši nekih 12% zarade od distribucije na održavanje i funkcionisanje platforme, pa se nadamo da gubici neće stići do tih nivoa.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top