Mobile

God of War, Uncharted i The Last of Us na mobilnim telefonima? Sony ide ka tome

Tržište mobilnih scena je sada primamljivije nego ikada. Korisnika mobilnih uređaja je sve više i više, i većina njih je raspoložena za igranje igara, pre svega pošto to mogu činiti u pokretu i nije im potrebna neka preterano jaka glomazna mašina.

Developeri i izdavači su to primetili i većina pokušava da uđe na teren mobilnih igara. Među njima je i kompanija Sony, koja ima planove da svoje Playstation franšite adaptira za mobilne uređaje. Prema najnovijem oglasu za posao, Soni traga za čovekom na Head of Mobile poziciji, koji će imati zadatak razvoja i vođstva nad strategijom za mobilni gejming.

Zaposleni će raditi na proširivanju aspekata iz igara planiranih za konzole i PC na mobilni segment, što u suštini znači da nas očekuju adaptacije neke od najpopularnijih Sonijevih franšiza za mobilne uređaje. Tu možemo ubrojati igre poput Gran Turismo, Uncharted, God of War, The Last of Us i mnoge druge.

Biće zanimljivo videti šta će Sony uspeti da napravi na mobilnim uređajima, ali se nadamo da to neće uticati na kvalitet igara koje su trenutno u razvoju za Playstation konzole i računare.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top