Nintendo Switch

Nintendo želi da se u budućnosti više posveti kreiranju novih igara, ali ne odustaju od Marija

Nintendo predsednik Šuntaro Furikava izjavio je da će kompanija više ulagati u originalne igre u budućnosti. Svi veliki igrači na tržištu konzola uveliku su počeli da razvijaju planove za konzole nove generacije, a i Nintendo je odlučio da se osveži novim idejama. Japanski gigant je vlasnik nekih od najvećih franšiza u gejming svetu, ali većina njihovih intelektualnih svojina je nastala tokom 80-tih i 90-tih godina. Tokom zadnjih decenija, najuspešniji originalni naslovi su bili Splatoon (2015), Wii Sports (2006) i Pikmin (2001).

Direktor je u nedavnom intervjuu primetio da Switch mora da proširi svoju kolekciju igara i žanrova kako bi ostao relevantan na tržištu kućne zabave i u budućnosti. Ljudi su trenutno uglavnom zakovani za domove i poraslo je interesovanje za gejming kao hobi, zato po njemu igre moraju da budu interesantne kako bi privukle igrače, u veoma jakoj konkurenciji koja neće olakšati ovaj plan.

Furikava je dodao i da konstantno razmišljaju o novim tehnologijama i hardveru, ali da se novi proizvod neće komercijalizovati sve dok timovi za razvoj hardvera i softvera ne nađu način da ponude novi oblik zabave. Switch je izašao 2017. godine, a kompanija se nada da konzola može da se održi još četri godine na tržištu, mada prošlogodišnji brojevi prodaje uopšte ne izgledaju loše, a kompanija je i uspela da se probije na kinesko tržište.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top