PlayStation 3

Cene retkih PS3 igara sve više rastu

PlayStation 3 polako odlazi u istoriju, a delove i igre za konzulu je sve ređe i ređe naći. Baš kao što je to slučaj sa drugim ”antikvitetima”, ograničen broj primeraka na tržištu znači da ćete verovatno morati pošteno da platite ako želite da vam artikal krasi prostoriju, ili u ovom slučaju gejming kutak. Ovo je pogotovo slučaj sa igrama koje nisu bile mnogo popularne kada su lansirane, a danas su postale neke od najtraženijih predmeta, gejming kolekcionara.

Zadnjih par meseci PS3 igre su posebno zabeležile veliki rast cena, pošto se konzola polako priključuje klasicima koji se više ne proizvode. Od skoro nepoznatih naslova do najvećih hitova na platformi, različite igre iz različitih razloga sve više rastu u vrednosti. Igra kao što je 3D Dot Game Heroes od Atlus-a, je jedva prodala preko stotinu hiljada kopija, ali zato danas za ovu Sony ekskluzivu morate izdvojiti preko sto dolara, na sajtovima kao što je eBay. Splatterhouse je još jedna od igara koja inicijalno nije prodata u mnogo primeraka, ali vezuje se za kultni klasik iz 90-tih, i takođe je skoro duplo uvećala cenu. Sa nestankom PS3, biće i mnogo teže doći do određenih Silent Hill naslova, a cene su već polako počele da skaču ali ni približno kao za PS3 ekskluzivu Puppeteer, čiji original možete prodati po ceni od preko 600 dolara.

Ako ste nekad planirali da zaradite na starim igrama, možda je ovo prilika da otvorite kutiju sa zaboravljenim PS3 naslovima i prodate ih po paprenoj ceni. Naravno nije svaki PS3 naslov tražen, a par zlatnih pravila koja prate igre koje su tražene je da je uglavnom reč o Sony ekskluzivama, da je gemplej originalan, i da se ne viđa u drugim igrama, kao i da igra nije baš prodata u mnogo primeraka, ali opet nosi određenu vrednost nekoj grupi obožavatelja. Jedan od primera bi bio Dragon’s Crown koji je pravio Vanillaware, a izdao Atlus, a i Persona 5 može postati vrlo tražen klasik.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top