Nintendo Switch

Konami ponovo pravi video igre za konzole i PC?

Kada malo bolje razmislimo, Konami nikad nije ni prestao da pravi igre, samo se fokusirao na oblike koje nisu interesantni vama i meni (običnim gejmerima), ali zato kompaniji donose dobru zaradu. Predsednik kompanije je još pre nekih šest godina stavio karte na sto, i javno priznao da će Konami-jeva glavna platforma biti mobilni telefon. Svi se sećamo kako su gejmeri dočekali ovu vest, a nakon nesuglasica sa Hideo Kodžimom, kompanija je opasno pretendovala za tron najomraženije kompanije u gejmingu. Šta god mi mislili, Konami je nastavio rad po planu i programu, a u zadnjih nekoliko godina, jedino na čemu je kompanija radila je igra eFootball PES 2020, pošto je PES 2021 bio samo sezonski apdejt

Možda je ovo jedina relevantna igra za nas, ali Konami nikako nije bio lenj. Kosinici mobilnih telefona i arkada u Japanu su mogli da igraju razne Dance Dance Revolution naslove, koji su samo neki od mnogih komplikovanih imena igara, nastalih u prethodnih nekoliko godina. Ipak nešto veoma čudno i iznenađujuće se desilo juče. Konami je najavio novu igru za PC i Nintendo Switch pod nazivom GetsuFumaDen: Undying Moon. Ono što je pogotovo zanimljivo je da je ovo nastavak jedne od prvih sajd skroling akcionih avantura koju je kompanija napravila još davne 1987. godine. Na igri radi GuruGuru studio kao i Konami Digital Entertainment, a Early Access verziju možemo da očekujemo na Steam-u 13. maja, dok konačna verzija bi trebala da se pojavi sledeće godine. 

Da li je ovo znak da nakon premeštanja unutar kompanije, Konami hoće da umoči makar jednu nogu u gejming na konzolama i PC-u? Kompanija i dalje poseduje brojne franšize kao što su Silent Hill, Castlevania, Metal Gear, Bomberman i druge, koje možda jesu izgubile korak sa konkurentnim naslovima iz njihovih žanrova, ali da li postoji igrač koji se ne bi obradovao novom IP-ju od Konamija? Šuška se i da bi uskoro trebalo da na PS5 stigne Metal Gear Solid kolekcija sa prve četri remasterovane igre, a dok ne potvrdimo glasine, uživajte u trejleru za GetsuFumaDen: Undying Moon. 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top