Vesti

Xbox u prethodnom kvartalu ostvario 50% višu zaradu zahvaljujući Xbox Series X konzoli i Game Pass servisu

Kako je još jedan kvartal u tekućoj fiskalnoj godini za nama, mnoge kompanije iznose rezultate zarade ostvarene u prethodna 3 meseca, čime prikazuju poklonicima i investitorima koliko im dobro, ili loše, ide.

Sony je otkrio da se PS5 odlično prodaje i pored nestašice, a sada pišemo o kompaniji Microsoft, kojoj je konačno krenulo, da se tako slobodno izrazimo. U odnosu na isti kvartal prošle godine, tehnološki gigant iz Redmonda beleži čak 50% višu zaradu celokupno gledano.

Zarada je vođena primarno najnovijom generacijom konzola, Xbox Series X/S, kao i sve popularnijim pretplatničkim servisom koji nudi ogromnu biblioteku igara, Xbox Game Pass. Microsoft je za prošlih 12 meseci zaradio čak 3,5 milijardi dolara, u čemu najviše doprinosa imaju nove konzole koje su izašle pre oko 6 meseci. Što se same prodaje hardvera tiče, ona je u ovom kvartalu za 232% viša nego u odnosu na isti prošle godine.

Po pitanju sadržaja i usluga, ponovo Xbox Game Pass, zarada je skočila za 34%. Povećana zarada dolazi i zahvaljujući nedavnom prisvajanju kompanija ZeniMax i Bethesda, ali i dugo popularnom Minecraftu koji ima 140 miliona mesečno aktivnih korisnika i koji je obrnuo 350 miliona dolara kroz prodaju modova i dodataka.

Microsoft deluje poput giganta koji se polako budi iz sna, a samo ostaje ispratiti naredne mesece kada se očekuje da će biti objavljen veći broj igara iz Xbox Game Studios grupe, kojih ove godine treba biti oko 30.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top