PC

“Svi putevi vode u Fifa Ultimate Team”

Procureli su novi dokumenti koji ponovo kandiduju EA za titulu najgore kompanije i za 2021. godinu. Kanadska medijska stanica CBC News je došla do dokumenta koji je Electronic Arts koristio na marketing prezentaciji, i konačno možemo da vidimo pravo lice Fife. Na stranicama CBC News-a, pojavio se dokument od preko pedeset strana na kome je prikazana struktura jednog Electronic Arts marketing sastanka, glavne tačke i na šta žele kreatori Fife da se fokusiraju. Dokumente je dostavio anonimni insajder, a ako su informacije tačne, konačno su pale maske o svrsi Fifa Ultimate Team moda.

Jedan od naslova iz dokumenta glasi, ”FUT je temelj i pokušavamo sve što možemo da tamo uputimo igrače”. Što je totalno suprotno od onoga što je EA pričao različitim medijima iz industrije, kada je pre par godina počela borba protiv mikrotransakcija i lut boksova, a neki od retkih naslovu koji i dalje poseduju ove mehanike su NBA 2K i Fifa.

Zadnjih par godina EA sumanuto brani poziciju da mehanike u njihovim igrama nemaju veze sa kockanjem, ali kada u procurelom dokumentu vidite naslov ”Svi putevi vode u FUT”, jasno je da kompanija ima samo zaradu na umu, dok su poslovne etike negde dalje na listi. Slična situacija je nastala i u ovom slučaju. Kompanija je ovih dana poslala PR i marketing odred da osporava ove dokumente, i drži se priče da igra ne podstiče ljude da troše novac i da lut boksovi nisu slični kockanju.

U jednom delu dokumenta može se i pročitati kako kompanija namerno pravi dosadne, i teško dostižne ciljeve, kako bi vam suptilno predložila da je plaćanje najlakši način da dođete do igrača ili nagrade koju želite. Ali naravno marketing predstavnici nisu kvalifikovani da daju komentare o ovakvim detaljima. Pravni sistem se polako obrušava na EA, a iako se kompanija brani, i navodi da su ove informacije ”izvučene iz konteksta”, zadnje što im treba je još jedan argument protiv njih, jer je zabrana njihovih dosadašnjih praksi jako blizu u određenim regionima.

Kompletan ekspoze kanadskog CBC News-a, možete pročitati ovde.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top