Vesti

I pored turbulenog lansiranja igre Cyberpunk 2077, CD Projekt direktori dobili ogromne bonuse

Uprkos čitavoj drami koja je propratila lansiranje igre Cyberpunk 2077, sa uklanjanjem igre iz PS Store, gomile negativnih reakcija publike i pretnji tužbama, ljudi na samom čelu kompanije CD Projekt dobijaju ogromne bonuse zahvaljujući ostvarenoj zaradi.

Ako je verovati izveštaju portala Bloomberg, 5 čelnika ove poljske kompanije dobiće bonuse u ukupnoj vrednosti od čak 28 miliona dolara. Dvojica direktora, Marcin Ivinski i Adam Kicinski, dobiće po 6,3 miliona dolara bonusa. Sa druge strane, u izveštaju se navodi da će sami developeri dobiti između 5000 i 20.000 dolara bonusa, u zavisnosti od godina provedenih u kompaniji i pozicije.

Zanimljivo je što ovi masovni bonusi dolaze i pored lansiranja koje se može opisati kao najgore u istoriji video igara. Očekivalo se da će direktori možda odustati od bonusa, ali sada izgleda da to neće uopšte biti slučaj.

Naravno, Cyberpunk 2077 je sa prodatih 13,7 miliona primeraka tokom 2020. godine doneo ogroman profit kompaniji, što je novac koji valja uložiti natrag, ali mislimo da je čelnici ipak uzimaju previše novca za sebe. Treba obratiti više pažnje na same developere koji su radili nezdravo veliki broj prekovremenih sati samo kako bi Cyberpunk 2077 ugledao svetlost dana.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top