PC

Steam obara rekorde u igrama i broju mesečnih korisnika na platformi

Od kako je prvi put lansirana 2003. godine, onlajn gejming platforma je izrasla u pravog giganta, a malo ko pamti da je sve počelo sa samo sedam igara. Titulu giganta potvrđuje novi rekord u igrama koje su u ponudi na platformi. Do 2014. Steam je imao preko 1000 različitih naslova, a do 2020. mogli ste da pronađete 10,263 igara u njegovom arsenalu. Prošla godina je posebno bila značajna jer je na Steam-u izašlo 28% više igara nego 2019., a takođe je oboren rekord u broju igara koje su izašle u toku jedne godine.

Platforma je prešla cifru od 120 miliona aktivnih korisnika u toku jednog meseca, što je prvi put da je platforma prešla granicu od 100 miliona. Prošlog decembra smo izveštavali da je Steam postavio rekord i u broju istovremenih korisnika tokom godine, a cifra od 24,8 miliona je ujedno i najveći broj zabeležen do sad. Rastu popularnosti Steam-a posebno su doprinele određene igre.

Taktička pucačina Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) je jedna od najpopularnijih igara na Steam-u od kako je izašla 2012. godine, a popularnost nije opala ni u prošloj godini kada je zabeleženo 1.3 miliona aktivnih igrača. Ovoj cifri jedino je uspeo da se približi Cyberpunk 2077 sa milion igrača. CS:GO je zabeležio i najveći prosečan broj igrača u jednom satu sa 650 hiljada, dok je iza njega bila Dota 2 sa 428 hiljada.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top