PlayStation 3

Sonijeva digitalna prodavnica nije po svačijem ukusu, stigla tužba zbog ekskluzivnosti

Sony Interactive Entertainment-u uručena je kolektivna tužba potrošača zbog ekskluzivnosti njihove digitalne prodavnice igara. Sony je 2019. godine zabranio svim nezavisnim prodavnicama da prodaju kodove za njihove igre, a razni izveštaji veruju da kompanija na taj način drži monopol nad digitalnim naslovima. 

Potrošači u tužbi komentarišu da je ovaj monopol omogućio kompaniji da prodaje igre po znatno višoj ceni, u poređenju sa fizičkim kopijama. Ova odluka je prema predstavnicima Sony-a doneta da bi se bi se uskladilo globalno poslovanje. Obrazloženje ipak ne smiruje korisnike koji u tužbi navode da je moguće potrošiti 175% više na igre iz PlayStation-ove digitalne prodavnice, nego što bi izdvojili za fizičke verzije igre. 

Ova situacija nastavlja debatu o tome da li bi moderne igre trebale da se prodaju po većoj ceni nego do sad, kao i da li je realna cena digitalnih naslova, koji ipak nisu opipljiv proizvod. Čitava tema se uglavnom vrti oko stavke da kompanije žele što više da zarade na proizvodima koje je lakše, i uz manje novca, reprodukovati, dok određeni korisnici ne vide razlog zašto moraju da izdvoje više novca za artikle koji nemaju ni kolekcionarsku vrednost. Slične situacije možete videti u raspravama o digitalnim kartaškim igrama i karticama poznatih sportista.

Na čijoj ste vi strani u ovoj pravnoj bitci?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top