PC

Blizzard gubi milione igrača ali zarada je u porastu

Blizzardu ne cvetaju ruže, barem ne u celoj bašti.

Najnoviji finansijski izveštaj o zaradi i uspehu u prethodnim mesecima objavljen je od strane grupe Activision-Blizzard, sa zasebnim detaljima o performansama dveju kompanija.
Activision beleži ogroman uspeh zahvaljujući Call of Duty brendu, pogotovu sa besplatnom pucačinom Warzone. Sa druge strane, Blizzard u prošlom kvartalu ima delimičan uspeh.

Kompanija Blizzard je po pitanju zarade porasla za 7% u odnosu na isti period prošle godine, sa WoW Shadowlands i WoW Classic kao glavnim donosiocima profita, a tu se ubraja i Hearthstone. Nasuprot tome broj igrača je pao, i to značajno, pogotovu kada se sagleda tromesečje u pitanju.

Prema izveštaju Massively OP, koji prati broj igrača u Blizzardovim naslovima, kompanije je u prošla 3 meseca izgubila 2 miliona igrača u svim svojim igrama. Navedeno je da je sa 29 miliona broj u prvom kvartalu 2021. godine spao na 27 miliona.
Massively OP još od 2018. godine prati brojke vezane za broj igrača u Blizzard igrama i prema tim podacima, kompanija je za tri godine ostala bez čak 11 miliona igrača.

Pošto je profit porastao, Blizzard verovatno ne proglašava zvono za uzbunu, a uz to će se stanje verovatno popraviti kada se pojavi solidna ponuda naslova koja je trenutno u razvoju, gde ubrajamo Diablo 2: Resurrected koji izlazi ove godine, a tu su i Overwatch 2 i Diablo 4.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top