Nintendo Switch

Nintendo Switch ne gubi na popularnosti – do sada prodato preko 84 miliona konzola

Switch manija nikako ne jenjava, čak ni nakon tri godine od pojavljivanja konzole.

Nintendo je objavio najnovije finansijske rezultate o uspehu na tržištu, vezane za finansijsku 2020. godinu, završenu 31. marta. U njoj je otkriveno ostvarivanje rekordno visokog profita, sa 16,6 milijardu dolara, što je povećanje od čak 34% u odnosu na prošlu godinu.

(tekst se nastavlja ispod)

Ovo je druga najviša zarada u istoriji kompanije, pošto je i dalje rekordna 2008. fiskalna godina. 

U ovom slučaju, odličnoj zaradi je najviše doprinela Nintendo Switch konzola, zajedno sa softverom prodavanim za nju, gde spadaju video igra. Ukupan broj prodatih Switch konzola dostigao je 84,59 miliona, od čega je čak 28,8 miliona prodato tokom 2020. godine. Što se softvera tiče, gotovo polovina je prodata tokom prošle godine, 230 miliona jedinica u odnosu na ukupnih 580 miliona.

Switch je na dobrom putu da postane najprodavanija konzola ikada, pošto popularnost originalnog modela raste u kontinuitetu, a najavljena je moćnija Pro verzija koja se očekuje ovih meseci.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top